2 SEPTEMBER: POEDIES TREDEN OP IEN TOENE IEN STAD

Soep veuroaf en kovvie noa konsert
Wonsdagoavend 2 september vermoaken wie Poedies joe groag ien Tuin in de Stad. Wie brengen tragi-komische laidjes, dij wie mit passie en haartstocht veur joe zingen: min of meer bekende songs, vertoald noar t Grunnings.

Hou zucht oavend dr oet?
18.30 tot 19.30 uur – Tuin in de Stad serveert biologische/vegetoarische soep mit brood.
19.45 tot 20.45 uur – De Poedies treden veur joe op.
20.45  tot 21.00 uur – Kovvie/tee mit KNOL’s kouk!

Wat kost t?
t Heule arrangement kost 7.50 euro p.p
Lös kint ook (soep: 3. 50 euro; konsert : 2. 00 euro; kovvie mit kouk: 2. 00 euro).
Aander versnoaperings binnen hier nait ien mitrekent.

Reserveren
Reserveren kin via mail: tuinindestad@gmail.com. Komst spontoan? Din wordt dien noam en telefoonnummer noteerd (i.v.m. Corona). Wie hopen joe doar te zain!

Over De Poedies
De Poedies hebben hun sporen verdiend met het winnen van de publieksprijs van het Grunniger laidjesfestival in 2018. Hun lokale roem breidt zich in rap tempo uit… Poedies Janny Maat, Jetta Post en Marchien Timmer begeleiden hun laidjes met ukelele en gitaar. Af en toe komt er ook een trekzak aan te pas.

 

POEDIES CAMPING PROMOTIETOUR GROOT SUCCES

Vrijdag 14 augustus hebben De Poedies de zomersingle POEDIE, POEDIE, POEDIE, van Fries Wolma, op twee campings in de provincie Groningen gepromoot. Gasten op camping Polemonium in Opende en camping Aan de Bosrand in Zevenhuizen werden getrakteerd op een gratis optreden. Uiteraard zong Fries Wolma het vrolijke zomerliedje even mee.

De dames brachten samen met Wolma, als eerste het zomerse liedje POEDIE, POEDIE, POEDIE ten gehore. Daarna zongen de dames hun hilarische Poedielaidjes. Die vielen bij de gasten goed in de smaak. Vooral liedjes over sleetsheid in een huwelijk en avonturen daar buiten, bleken een feest der herkenning. De humoristische teksten vielen bij vrouwen én mannen in de smaak. De optredens werden afgesloten met nog één keer POEDIE, POEDIE, POEDIE. Het liedje werd beide keren uit volle borst meegezongen door het aanwezige publiek.


Zoals je van De Poedies kunt verwachten, arriveerden ze in stijl. Muziekvriend Wally van de Reyd, reed Fries en de dames de hele avond belangeloos rond in zijn wonderschone witte Cadillac uit 1958.

Bij aankomst in Opende regende het, maar in de kas van Appie Wijma, merkte je daar helemaal niets van. Gelukkig was het in Zevenhuizen droog. Daar konden De Poedies, aan de rand van een meer met de prachtige Cadillac achter zich, hun liedjes buiten zingen. Het dak ging er spreekwoordelijk af! Er werd mee gezongen, mee geklapt en veel gelachen. Daarna ging het publiek weer naar tent of caravan en keerde de rust op de camping terug. Tijdens een gezellige nazit met Jacob en Janny Kramer klonk uit een enkele voortent nog het pakkende refrein van POEDIE, POEDIE, POEDIE. Het liedje is een echte oorwurm: eenmaal in je kop, gaat het er niet meer uit!

DE POEDIES GOAN MIT POEDIE, POEDIE, POEDIE OP CAMPINGTOUR

Op vrijdagaovend 14 augustus promoten De Poedies POEDIE, POEDIE, POEDIE van Fries Wolma, op twij campings. De Poedies verzörgen ien Opende en Zevenhoezen n optreden veur de campinggasten. En Fries Wolma zingt het vrolijke laidje natuurlek mit!

POEDIE, POEDIE, POEDIE is n zummers laidje. Dat past bie t vekaanziegevuil. Doarom speulen De Poedies en Fries ien Opende bie camping Polemonium en ien Zevenhoezen bie camping Aan de Bosrand.

Om de toer n feestelek tintje te geven worden Fries en de wichter deur Wally van der Reyd ien zien Cadillac – zo’n dikke Amerikoanse slee – van A noar B reden. Da’s geliek n mooi decorstuk.

De Poedies begunnen en eindigen mit POEDIE, POEDIE, POEDIE. t Publiek kin t laidje noa d’eerste keer wel mitzingen, dus twijde moal dut vast haile camping mit. Wat ist weer een boudel! Wordt mooi man!!