OVER

DE POEDIES

Bezetting

Marchien – zang, ukelele, tekst
Janny – zang, ukelele, trekzak
Jetta – zang, gitaar, ukelele

Het begun

De eerste vergroningste song Hee ja moi, doe bist mien grote laifde, vertolkt op een bonte avond van zangkoor AbFab, smaakt naar meer. Daarom besluiten Marchien en Janny, met Ingrid Lambers, in 2017 de sprong naar het Grunneger artiestenleven te wagen. En met succes…

Publieksprijs

In 2018 winnen De Poedies de Publieksprijs op het Grunneger Laidjes Festival. Met het hilarische Bainen schoren zorgt het trio, aangevuld met Niek Lambers, voor ontroering en een gulle lach! Lees: het Artikel Publieksprijs DVHN en de Webloug van Centrum Groninger Taal en Cultuur.

De Poedies winnen de Publieksprijs op het Grunneger Laidjesfestival 2018

Nije Poedie

Als Poedie Ingrid haar cowboyhoed een jaar later aan de wilgen hangt, begint de zoektocht naar een nieuwe Poedie. Marchien en Janny vragen de Sint om hulp. Dat helpt! Op pakjesavond kruipt er een nieuwe Poedie uit de zak. Met de komst van Jetta Post zijn De Poedies weer compleet.

Nije Poedie Jetta Post kruipt op 4 december 2019 uit de zak van de Sint

Beste Kerstlied 2019

De Poedies boeken eind 2019 een nieuw succes als Wat n gedoe ja, door Omroep Westerkwartier wordt uitgeroepen tot Beste Kerstlied van 2019.

Tussen het publiek

De Poedies hebben niet altijd een podium nodig. Ze vertonen hun kunsten ook graag tussen het publiek op festivals, feestjes en braderie├źn. Daarnaast staan De Poedies hun mannetje als flamboyante gastdames op bedrijfsevenementen, in promotieteams en op beurzen.

De Poedies tussen het publiek in het Visserijmuseum in Zoutkamp (december 2019)

WELKOM | NIEUWS | LIVE | OVER | PLOATJES | LAIDJES | CONTACT

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram